Vullingen

Bij iedereen kan wel eens een gaatje ontstaan. Zelfs als u heel goed poetst, kan het een keer gebeuren. Als u zorgt dat u iedere 6 maanden de tanden laat controleren, kunnen we er op tijd bij zijn en het gaatje vullen voordat u er last van krijgt.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling wordt eerst besproken en dan beslist de patiënt zelf of we het al dan niet verdoven, afhankelijk van waar bij u de voorkeur ligt. Als we vermoeden dat het pijn kan doen, adviseren we altijd een verdoving. Vervolgens wordt het geïnfecteerde weefsel dat het gaatje heeft veroorzaakt verwijderd tot alleen hard tandweefsel overblijft. Daarna wordt de tand goed geïsoleerd en drooggelegd zodat er geen speeksel meer bij kan. De vulling kan namelijk alleen aan de tand hechten als het helemaal droog is.

Er wordt een lijmlaagje aangebracht op het tandoppervlak, bonding genaamd. Dit laagje wordt met de lamp uitgehard. Dan brengen we het witte vulmateriaal aan en proberen we de oorspronkelijke anatomie van de tand zoveel mogelijk na te bootsen door de composiet (witte vulling) te modelleren. Dan wordt er een LED-lamp (het blauwe licht) gebruikt om de zachte composiet uit te harden. Ten slotte wordt de vulling afgewerkt zodat die mooi overloopt in de tand en niet te hoog aanvoelt. Als het voor u goed voelt en er goed uit ziet en de tandarts ook tevreden is, is de behandeling klaar.

Wij werken tegenwoordig alleen nog maar met zogenaamde 'witte' vullingen, composiet genaamd.

gaatjes vullen bij de tandarts | zonder pijn gaatje laten vullen | gaatjes verdoving
Bel ons op: +31 (0)43 321 4885 Telefoon icoon