Tandheelkunde voor ouderen

Steeds meer mensen houden tot op hoge leeftijd eigen tanden en kiezen.  Dat komt doordat de meeste mensen de laatste tientallen jaren hun gebit goed verzorgen en regelmatig naar de tandarts gaan.  Die mondverzorging en de (half)jaarlijkse gang naar de tandarts blijven belangrijk als u ouder wordt.

Soms is het moeilijk tanden gezond te houden.  De oorzaken daarvoor verschillen.  Door ouderdom of ziekte kan de aandacht voor het gebit op de achtergrond raken.  Sommige mensen verzorgen het gebit goed, maar krijgen in de loop der jaren andere eetgewoontes (bijvoorbeeld een sterke voorkeur voor zoet).  Bij anderen veranderen de samenstelling en de hoeveelheid van het speeksel. Door medicijnen kan het zijn dat u een drogere mond krijgt waardoor u sneller gaatjes ontwikkelt. Voor een aantal mensen geldt dat naarmate ze ouder worden, ze minder handig zijn in het schoonmaken van hun gebit.  Dit alles is van invloed op de mondgezondheid.

Bij ons in de praktijk is tandarts Schreurs de specialist op het gebied van tandheelkunde voor ouderen. Hij heeft al jarenlang ervaring in het werken met ouderen en gaat ook wekelijks langs bij meerdere verzorgingstehuizen in de buurt om mensen te helpen.

tandarts Schreurs | specialist voor kwetsbaren en ouderen | bolwerk tandartsen maastricht
Bel ons op: +31 (0)43 321 4885 Telefoon icoon