(Gedeeltelijke) Kunstgebitten

Gedeeltelijk gebit

Soms is het helaas niet meer mogelijk om een tand te behouden en moet die verwijderd worden. Indien u enkele tanden verloren bent, waardoor uw kauwvermogen of de esthetiek verminderd is, kan een gedeeltelijk gebit uitkomst bieden. Tegenwoordig zijn de technieken zo geavanceerd dat de tanden en kunststof van de gebitten bijna niet van echt te onderscheiden is.

Volledig kunstgebit

Wanneer u alle tanden verloren bent in boven- en/of onderkaak, kan een volledig kunstgebit uitkomst bieden. De houvast van het kunstgebit wordt bepaald door de hoeveelheid kaak die u heeft. Hier kan het gebit zich aan vasthouden en zich vacuum zuigen. Indien u nog maar weinig kaak over heeft en het gebit erg los zit, kunnen implantaten dat probleem verhelpen. Dan komt u in aanmerking voor een klikgebit. De implantoloog plaatst enkele implantaten in boven of onderkaak. Als de implantaten goed ingeheeld zijn, wordt hier een klein stangetje op gemaakt en daar kan het gebit dan aan vast klikken. Daardoor heeft u meer comfort bij het eten en hoeft u niet meer bang te zijn dat uw gebit uitvalt of loslaat.

Als er implantaten geplaatst zijn, kan het kunstgebit in de bovenkaak zonder gehemelteplaat gemaakt worden. Het gebit zit dan niet alleen vast, maar is ook een stuk kleiner, wat meer comfort oplevert.

Een volledig kunstgebit en implantaten voor een klikgebit worden grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar als dat goedgekeurd wordt. Maak een afspraak bij implantoloog Eric Aussems om te laten kijken of u hiervoor in aanmerking komt.

kunstgebit bij de tandarts | pijnloos trekken tanden en kiezen | tandarts maastricht
Bel ons op: +31 (0)43 321 4885 Telefoon icoon