Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde

Een stralende glimlach, waarmee u trots kan lachen. Wie wil dat nou niet!? Binnen de esthetische tandheelkunde ligt de nadruk op het mooi maken van uw gebit. Uiteraard wordt er ook rekening mee gehouden dat u goed met de tanden kan blijven functioneren.

Wat zijn facings?

Met behulp van kronen en facings kunnen de kleur en de vorm van de tanden veranderd worden. Ook kunnen afgebroken hoekjes gerepareerd worden, spleetjes tussen de tanden dichtgemaakt worden en tanden die een beetje scheef staan worden gemaskeerd. In sommige gevallen wordt samengewerkt met een orthodontist om de tanden eerst te verplaatsen.

Facings kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals composiet en porselein. Hier horen ook verschillende kosten bij. De tandarts zal samen met u kijken naar wat het beste bij u past en maakt na de intake afspraak een begroting voor de behandeling. De kosten van porseleinen facings liggen rond de 500 euro per tand. Facings worden soms voor een deel door de zorgverzekering vergoed. 

Volgens de nieuwste technieken kan met behulp van foto’s van uw gezicht en tanden een digitaal voorbeeld worden gemaakt van de nieuw ontworpen tanden (Digital Smile Design). Dit ontwerp kan ook als voorbeeld in de mond worden geplaatst om van tevoren beter te kunnen bepalen welk type tanden het beste bij u past. Deze methode is vaak raadzaam bij uitgebreidere behandelingen waarbij bijvoorbeeld veel tanden worden behandeld of de beoogde veranderingen groot zijn.

Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde. Lees hier meer over bleken

Onderstaand kunt u voorbeelden vinden van facings voor en na die bij Bolwerk Tandartsen zijn vervaardigd:

facings tanden voor en na | mooie tanden | bolwerk tandartsen maastricht
Voor

Voor behandeling

Na

Na behandeling

Voor behandeling

Na behandeling

Voor behandeling

Na behandeling

Voor behandeling

Na behandeling

Bel ons op: +31 (0)43 321 4885 Telefoon icoon