Vullingen

Bij iedereen kan wel eens een gaatje ontstaan. Zelfs als u heel goed poetst, kan het een keer gebeuren. Als u zorgt dat u iedere 6 maanden de tanden laat controleren, kunnen we er op tijd bij zijn en het gaatje vullen voordat u er last van krijgt.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling wordt eerst besproken en bespreken we of we het al dan niet verdoven, afhankelijk van waar bij u de voorkeur ligt. Vervolgens wordt het geïnfecteerde weefsel wat het gaatje heeft veroorzaakt verwijderd tot alleen hard tandweefsel overblijft. Daarna wordt de tand goed geïsoleerd en drooggelegd zodat er geen speeksel meer bij kan. De vulling kan namelijk alleen aan de tand hechten als het helemaal droog is.

Daarna proberen we de oorspronkelijke anatomie van de tand zoveel mogelijk na te bootsen door de composiet (witte vulling) te modelleren. Dan wordt er een LED-lamp (het blauwe licht) gebruikt om de zachte composiet uit te harden. Ten slotte wordt de vulling afgewerkt zodat die mooi overloopt in de tand en niet te hoog aanvoelt. Als het voor u goed voelt en er goed uit ziet en de tandarts ook tevreden is, is de behandeling klaar.

Wij werken tegenwoordig alleen nog maar met zogenaamde 'witte' vullingen, composiet genaamd.

vullingen
Bel ons op: +31 (0)43 321 4885 Telefoon icoon