Kleine kaakchirurgie

In onze praktijk kunt U ook terecht voor kleine kaakchirurgisch behandelingen, bijvoorbeeld: het verwijderen van (verstands)kiezen, apexresecties*,  tandvleeschirurgie.

*Een apexrescetie (apex=punt) of wotelpuntoperatie is een chirurgische procedure in de tandheelkunde waarbij de punt van de wortel en een beetje van het omliggend weefsel wordt weggenomen en waarbij vanaf de punt van de wotel (retrograad) het wortelkanaal hermetisch wordt afgesloten.  Hiervoor moet er  voordien minstens eenmaal een wortelkanaalbehandeling gebeurd zijn.  Soms (steeds minder) wordt de wortelkanaalbehandeling gelijktijdig met de apexresectie gedaan.  Dit noemt men orthograde vulling.

De reden van een apexresectie is meestal een periapicaal abces, of een cyste dat chirurgisch verwijderd moet worden.

Door verbeteringen van de wortelkanaalbehandeling wordt er nu meestal gekozen voor een herbehandeling van de wortelkanalen.  Door technologische vooruitgang kunnen de tandartsen vaak extra kanalen ontdekken die niet voldoende werden behandeld.  Kanalen kunnen beter geprepareed en ontsmet worden en zodoende kan in veel gevallen een apexresectie vermdedn worden. Indien deze herbehandeling geen succes is, kan een apexresectie nog een oplossing bieden.